Contoh Surat Permohonan yang Banyak Dicari Orang

Anda mengalami kesulitan kata-kata atau sama sekali tidak ada pikiran untuk membuat surat permohonan atas sesuatu hal, jika ya silahkan langsung saja edit sedikit contoh surat permohonan dibawah ini sesuai dengan keperluan anda.Malaul Anwar
No 34-, Taman Cempaka Biru, 49000 Sg. Buloh, Selangor
Tel : 017-1231234 email : malaulanwar@gmail.com

23 juni 2015

Pengurus
[nama syarikat]
…….
…….


Tuan / Puan

Permohonan jawatan : [namakan jawatan dipohon]

    Berhubung perkara diatas, merujuk keratan akhbar yang telah diiklankan, sayaAlia Abdullah ingin memohon kerja di syarikat tuan/puan bagi jawatan ……... Sayamerupakan graduan dari ………… dalam jurusan …………………..

    Kini saya bekerja di BBB Solution S/B di Melaka sebagai eksekutif ICT/teknikaldengan berpendapatan sebanyak RM 1’300.00 sebulan. Di sini saya bertanggungjawabdalam memberikan perkhidmatan membaiki dan menyelenggara sistem komputer dan perkakasan, “On-Site Service”dan memasang atau menyelenggara rangkaian LAN. Selainitu saya juga mempunyai pengalaman dan telah diberi latihan serba sedikit tentangrangkaian semasa saya bekerja di XYZ S/B, yang terkenal dalam bidang pembangunan produk rangkaian.

Saya sangat berminat dalam bidang yang telah saya pelajari dan ceburi. Saya jugaseorang yang berdedikasi dan jujur dalam setiap pekerjaan yang telah diberi dan akansentiasa melakukan yang terbaik.

Oleh itu, mengikut kelulusan saya, saya memohon gaji sebanyak RM 1’500.00.

Berserta surat permohonan ini dilampirkan juga butiran peribadi terperinci (resume) sertalampiran salinan sijil- sijil saya untuk rujukan tuan/puan. Sekian terima kasih sayaucapkan atas perhatian yang tuan/puan telah berikan dan saya menunggu untuk  perkhabaran seterusnya.


Yang benar,
Malaul

0 Response to "Contoh Surat Permohonan yang Banyak Dicari Orang"

Post a Comment